HÍRLEVÉL
NÉV:
E-MAIL:
GALÉRIA
Legfrissebb hírek
SZÉP kártya elfogadóhely
 
 
 
 
 
 
 
 
Minősített erdei iskola
  
Minősített erdei iskola programjaink:
Mogyoróhegyi erdei iskola kicsiknek
Mogyoróhegyi erdei iskola nagyoknak                                       
Minősített erdei óvoda
 
 
 
 
 
Minősített programjaink:
Mogyoróhegyi erdei óvoda kicsiknek
(5-6 éveseknek)
Mogyoróhegyi erdei óvoda nagyoknak
(6-7 éveseknek) 
Állatbarát szálláshely
Ideális szálláshely kutyával érkező vendégeinknek! Ne hagyja otthon kedvencét!
 
HungaryCard
 
 
 
 
 
 
 
10% kedvezmény a szállásdíjból! 
Nagyvillámi Erdészeti Tanösvény
Útvonal hossza: 900 m
Bejárás nehézsége: közepes
Ajánlott korosztály: gyermekek 10 éves kortól, családok, felnőttek
Állomáspontok száma: 10
 FELÚJÍTÁS ALATT!
Miután megnézted Visegrád legismertebb, legnépszerűbb történelmi emlékét, a fellegvárat, s túl vagy egy kiadós bobozáson, a Nagy-Villám hegy északi oldalára csábítunk. Akár gyalogosan, akár gépjárművel könnyen megközelíthető tanösvényünk, csak nézd át alaposan a térképet!
 
Az Erdei Művelődés Házát nem nehéz felismerni: fűvel borított dombhoz hasonlít, tetején koronával. A kapu mindig nyitva áll előtted. Mielőtt belépsz az épületbe, a közelben megtalálod a Nagyvillámi Erdészeti Tanösvény indító tábláját. Minden betűjét olvasd el, mert fontos információkat tartalmaz! Az Erdei Művelődés Házába lépve egy kis kiállítás fogad. Ha figyelmesen megtekinted tablóinkat, máris képet kapsz a Visegrádon folyó erdészeti és természetvédelmi tevékenységekről. Megismerheted az itt élő növényritkaságokat, megtudhatod, hogy a Pilisi Parkerdő a Pilisben van-e, s ötletekkel is szolgálunk, hogyan védheted meg Te is a természetet.
 
Ezután vedd magadhoz a kis vezetőfüzetet, mellé írószerszámot, ellenőrizd le, hogy van-e még hátizsákodban elemózsia és innivaló, s indulhat az expedíció!
 
Tanösvényünk az erdőbe hív Téged, ahol az erdő lakóival sajátos módon, erdészszemmel ismerkedhetsz meg. Történeteink segítségével megtudhatod, milyen munkálatok folynak erdőnkben, hogyan telik az erdész egy napja, végigkövetheted egy bükkfa életútját, s még magaslesre is felülhetsz! Ha még alaposabban el akarsz merülni az erdészet tudományában, Gyűrűkaland hollóháton című mesekönyvünk elolvasásával Jámbor, a vadászkutya, a jó öreg hollónk, valamint a cincérek lesznek kalauzaid e különös világban.
 
A Nagyvillámi Erdészeti Tanösvény vezetőfüzete az Erdei Művelődés Házában megvásárolható!