HÍRLEVÉL
NÉV:
E-MAIL:
GALÉRIA
Legfrissebb hírek
SZÉP kártya elfogadóhely
 
 
 
 
 
 
 
 
Minősített erdei iskola
  
Minősített erdei iskola programjaink:
Mogyoróhegyi erdei iskola kicsiknek
Mogyoróhegyi erdei iskola nagyoknak                                       
Minősített erdei óvoda
 
 
 
 
 
Minősített programjaink:
Mogyoróhegyi erdei óvoda kicsiknek
(5-6 éveseknek)
Mogyoróhegyi erdei óvoda nagyoknak
(6-7 éveseknek) 
Állatbarát szálláshely
Ideális szálláshely kutyával érkező vendégeinknek! Ne hagyja otthon kedvencét!
 
HungaryCard
 
 
 
 
 
 
 
10% kedvezmény a szállásdíjból! 
Mogyoróhegyi Természetismereti Tanösvény
Útvonal hossza: 1 km
Bejárás nehézsége: könnyű
Ajánlott korosztály: 5-10 évesek, családok
Állomáspontok száma: 10
 FELÚJÍTÁS ALATT!
Ha kiszálltok a járműből és kinyújtóztatjátok végtagjaitokat, nézzetek körül, fedezzétek fel, mit nyújt e szépséges táj számotokra. Hiszen most egy másik világba csöppentetek, ahol nem kevésbé izgalmas az élet, mint egy forgalmas nagyvárosban.
 
Az első újdonság, hogy itt a levegő olyan tiszta, hogy szinte harapni lehet. de ehhez kellőképpen el kell távolodni a parkolótól! Szemünkre is nyugtatólag hat a sokféle zöld látványa. Könnyen találunk olyan helyet is, ahová már nem jut el az úton haladó autók zaja és a kirándulók hangja sem... Tökéletes hely a pihenésre! Azonban a szabad térség mégis mozgásra csábít, ráadásul az erdei játszótér fajátékai is olyan vonzóak...
 
 A kiadós játék után egy igazi expedícióra invitálunk benneteket. Igaz, hogy a Föld nevű bolygón már nincsenek fehér foltok, már mindent felfedeztek, de hátha sikerül most megismerkedni a Mogyoróheggyel úgy, hogy felérjen egy új földrész felfedezésével! Különösebb előkészület sem kell hozzá: Elég egy kényelmes lábbeli, időjárásnak megfelelő öltözet, némi táplálék és iránytű helyett a kis vezetőfüzet, mely lépésről lépésre segít felfedezni a természet titkait. Különös dolgok derülnek ki erdő-mező lakóiról: mire jó, ha farkasszemet nézünk a szarvassal; réten gurul-e a csillagkerék; kik nőnek a fa-iskolások fejére; s hogy az erdő a víz egyik munkahelye. Miért szükségtelen innivalót hoznunk az útra, s végül élnek-e a vízben méhek?
 
Minden kiderül, ha végigjárod a Mogyoróhegyi Természetismereti Tanösvényt!
 
A Mogyoróhegyi Természetismereti Tanösvény vezetőfüzete az Erdei Művelődés Házában megvásárolható!
 
Ha szeretnéd tudni, hogyan vélekednek rólunk, emberekről a Mogyoróhegy növényei és állatai, járd végig tanösvényünket a mesebeli hollónk vezetésével Az elveszett fészek című mesekönyvvel!